Ziptex

ZIPTEX

A Zip-Tex az árnyékolás és a hő elleni védelem egyedülálló kombinációja. Díszíti és egyedivé teszi a homlokzatot   a praktikumot és extétikát kombinálva. Bármikor felismerheti egyedi megjelenési igényeit. A szín  és anyagváltozatok kombinációinak köszönhetően a szobában lévő fényhatást pozitívan befolyásolható. Az ALUKON Zip-Tex rendszerei könnyen karbantarthatók és könnyen tisztíthatók. A Zip-Tex rendszerek csúcstechnikailag rendkívül nagy ellenálló képességűek és zárt állapotban rovar védelmet is 100 százalékban biztosítja.

  Zip-Tex kivitelezésénél a szövet egy zárt alumínium tokba tekeredik fel a napellenző tengelyre, melyet egy elektromos végállású csőmotor mozgat. A tok lehet íves és 20o fokos vagy négyszögletes kialakítású, melynek oldalpofa szerkezete öntött alumíniumból készül. A tok lehet látszó illetve szígetelésbe rejtett vakolható.

Színválasztékban a RAL összes színe, 20 szerkezetlakk, továbbá 3 eloxált színárnyalat áll rendelkezésre. Ezzel a megoldással választékos és harmonizáló kombinációs lehetőség áll az Önök rendelkezésére.

A szövet csendes és folyamatos megvezetését az alumíniumból készült speciális műanyag betéttel ellátott lefutó sínek biztosítják. A szövet nagyméretű szőrkeféjével kizárja a rovarokat. A belsejébe helyezett acélsúly feszesen tartja a textilt.

A szövet, mely a napfény energiájának mintegy 90%-át visszaveri, anyagát tekintve három különböző csoportból választható, minden csoportot jelentős színválaszték jellemez.

 • Satine 5500: PVC-bevonatú üvegszálas szövet

 • SoltIs: Poliészter szövet

 •  18 m2-es ablakméretig árnyékol

    új extrudált tok

    ZipTex.2 egy új kétrészes, vékony, lefutóval van ellátva, amely vakolható

    ütköző a tokban, amelynek előnye, hogy a záróléc majdnem teljesen el tűnik a tokban

    vékony záróléc

    késztermékek standard elektronikus motorral vannak ellátva. A fordulat iránya és a végpontok automatikusan a motor által fel lesznek ismerve.

   új, eltolható görgős csap

 • Üvegszál erősítésű szúnyogháló 

Választható tokszerkezet színek: RAL színskála alapján

Működtetés: motorral

A ZipTex termék egyes, osztott vagy sarok, motorral szerelt kivitelben kapható. Olyan gyorsan és egyszerűen szerelhető, mint a külsőtokos redőny. A szövetpalást extrudált kerek vagy 20o-os szögletes tokba tekeredik fel a speciálisan kialakított bordás tengelyre, melyet alapfelszereltségben egy elektromos végállású csőmotor mozgat. 

 

Zip-Tex:

Élvezze a védelmet a nap káros sugarai ellen, és tartsa távol a bosszantó rovarokat a Zip-Tex-szel.

Bármilyen típusú épület esetében alkalmazható, legyen az lakóház, kereskedelmi egység. Préselt alumínium alkatrészek, illetve rozsdamentes acélból készült kötőelemek biztosítják a termék minőségét.  Minden igényt kielégítő színskálából választhatunk.

A Zip-Tex háló egy kicsi, szinte észrevehetetlen rendszer, amely egyszerűen legördül, amikor szüksége van a nap, illetve rovarok elleni védelemre.

Rovarháló: teljes védelmet biztosít a rovarok ellen, amely ugyanakkor akár a napsugárzás 65%-át képes kivédeni. Ez a különleges sűrű szövésű szövet biztosítja, hogy ne lássanak be a házba, ugyanakkor teljes kiláthatóságot biztosít.  A szövet olyan sűrű szövésű, hogy kint tart bármilyen rovart, illetve bogarat.

Napháló: a Zip-Tex egy egyedülálló szőtt háló, amely blokkolja a napsugarainak mintegy 75-90%-át, miközben rovarháló funkciót is betölt. Ez a szövetek elsődleges célja az, hogy csökkentse a hőnyereséget nyáron, valamint csökkentse a hőveszteséget télen.

 • Bármilyen kültéri területet használható szobává varázsol: garázsok, teraszok, erkélyek, tornácok árnyékolására tökéletesen használható
 • Kiszűri a káros UV sugarakat, csökkenti a televízió-képernyő és a számítógép monitor tükröződését
 • Távol tartja a bosszantó rovarokat
 • Csökkenti a légkondicionáló berendezések költségét akár 60%-kal
 • Csökkenti a beláthatóságot, de nem akadályozza a kilátást
 • Távirányítóval irányítható, könnyű a beüzemelése
 • Változatos színskála jellemzi
 •  
 • Az alumínium redőnyeiről ismert Alukon cég fejlesztése a Zip-tex napháló, amely külső árnyékolóként hatékony védelmet jelent a nyári hőségben.
  Előszeretettel alkalmaznak szép nagy üvegfelületeket az építészek, amelyek valóban mutatósak is. Képzeljünk csak el egy üvegfalú nappalit, egy panorámaablakoktól fényes étkezőt! A fény maga az élet, a legkisebb lakásokat is barátságos hangulattal tölti meg. Ezért is nehéz egyensúlyba hozni a felmelegedéssel járó fényes napsugarakat és a sötétségbe borító árnyékot.
  A német Alukon cég Zip-tex naphálója ezt a dilemmát oldja fel. Alumínium redőnyök gyártásában évtizedek óta van együttműködés a két cég között, így nem volt kérdés, hogy legújabb fejlesztésük, a Zip-tex napháló forgalmazásában is partnerei lesznek az Alukonnak.
  A Zip-tex különlegessége abban rejlik, hogy árnyékol, de közben kellemes kilátást biztosít: nincs bezártságérzet, nincs napfénytelen, teljes sötétség. A Zip-tex külső árnyékoló, és mint ilyen, a leghatékonyabb védelmet képes nyújtani, hiszen az a legjobb, ha már kinn útját álljuk a napfénynek. Egészen méretes, 3x3 méteres üvegfelületet is árnyékolhatunk a Zip-tex naphálóval, méghozzá teljes biztonságban. A Zip-tex ugyanis teljesen körbe van véve alumínium profilokkal, a napháló szélvédett lefutóban közlekedik. A konstrukció előnye továbbá, hogy a napháló szélein nincsen zavaró fényrés. A textília zavartalan kilátást enged, miközben a kíváncsi tekintetektől óvja a belteret.
CsatolmányMéret
PDF icon zip_tex_minta.pdf217.12 KB
PDF icon zsaluzia_es_ziptex_katalogus.pdf2.83 MB

Termékhez kapcsolódó referenciák