Roletta

A roletták egyszerűen kezelhetők, biztonságosak, bárhol megállíthatók.
A választott anyagtól függően eltérő mértékben szűrik ki a nem kívánt fénymennyiséget.

Típusok működtetés szerint:

Gyöngyláncos roletta: gyöngyláncos működtetésű alumínium tengellyel készülő kivitel. Szerkezet fehér, szürke és barna lehet. Nyílászárók szárnyaira történő felszereléséhez optimális megoldás.

Rugós működtetésű roletta: klasszikus típus, a gyöngyláncos kivitel megjelenése óta egyre jobban háttérbe szorul.

Tetőtéri roletta: tetőtéri, ferde síkban elhelyezett nyílászárók egyszerű árnyékolója. A lehúzott textil mellett fényrés marad.

Díszroló: gyöngyláncos működtetésű, nagyon esztétikus kivitel. Alumínium tokszerkezet védi a textilt az elkoszolódástól, portól.

Az anyagok tekintetében 4 különböző típusú rolettával foglalkozunk:

  • fényáteresztő: ez a típus csak szűrt fényt enged át, sötétítése nem teljes, csupán a tűző nap sugaraitól védi meg a helyiséget.

  • fényzáró: teljes sötétséget biztosít felhasználója számára.

  • alupigmentált: más néven fényvisszaverőnek is nevezik. Nevéből adódóan visszaveri a napsugárzást, így hűvösen tartható a helyiség. Különösen ajánlott tetőtéri ablakok esetében.

  • naphálós textil roletta

 

Típusok működtetés szerint:

  • gyöngyláncos roletta: gyöngyláncos működtetésű alumínium tengellyel készülő kivitel. Szerkezet fehér, szürke és barna lehet. Nyílászárók szárnyaira történő felszereléséhez optimális megoldás.

  • rugós működtetésű roletta: klasszikus típus, a gyöngyláncos kivitel megjelenése óta egyre jobban háttérbe szorul.

  • tetőtéri roletta: tetőtéri, ferde síkban elhelyezett nyílászárók egyszerű árnyékolója. A lehúzott textil mellett fényrés marad.

  • díszroló: gyöngyláncos működtetésű, nagyon esztétikus kivitel. Alumínium tokszerkezet védi a textilt az elkoszolódástól, portól.

Típusok tokozás szerint:

  • tokozott roletta: a nagyobb méretű roletták tokozott rendszere. Extrudált toklemezbe a cső átmérőjének függvényében hosszabb textilfelület tud feltekeredni. A tokozat exkluzív megjelenést fokozza a tok elülső felébe ragasztott, az árnyékolóval színharmóniában lévő dekorációs textilcsík. Működése gyöngyláncos vagy rugós mechanikával, illetve motorral. A roletta működése egy csőmotor beszerelésével könnyen automatizálható. Mennyezetre és homlokzatra egyaránt rögzíthető az univerzális konzollal. Ablakok és nagyobb üvegfelületek esztétikus és divatos árnyékolója.

Szerkezetszín: RAL skála szerint választható
Textilszín: katalógusból választható
Rögzítés: alumínium konzollal
Működtetés: gyöngylánc, rugó, motor
Cső átmérő: 25mm, 38 mm
Tok: extrudált alumínium tok

  • tok nélküli roletta: megvezetés nélküli kivitel

CsatolmányMéret
PDF icon roletta_szinminta.pdf135 KB

Termékhez kapcsolódó referenciák