Zsaluzia

Bo-Jász Kft. Árnyékolástechnika
1165 Budapest Zsemlékes u 25 II. kapu
H-P 08:00-17:00, ebédszünet 12:00-13:00 
+36 30 205-9900 és +36 30 457-1374

Fedezd fel a legjobb kültéri árnyékolókat a zsaluzia kategóriában! Válaszd ki az ideális árnyékolót otthonod számára és élvezd a nyári napokat a teraszon vagy kertben.
A lamellák formájától függően - amelyek más-más funkciókkal bírnak - ajánljuk a fenti 3 külső árnyékolót.

Zsaluzia a hatékony kültéri árnyékoló

Csendes, kényelmes a működtetése, motorizálható, automatizálható, okos tudással vértezhető fel:

 • A lamellák rögzített pályán mozognak le és felfele irányban. Ez az alumínium sínes vagy bowdenes megoldás esetében is, gumírozással biztosított a halk működése.
  A tokszerkezet rögzíthető a nyílászáróra, a falra, ...a helyzettől függően többféle megoldás létezik. Belső hajtókar elhelyezését ez lényegesen befolyásolja
 • Mozgatása a reluxáéhoz hasonló. Történhet motorral vagy beltéri hajtókarral is. A lamellák függőleges irányban mozognak, illetve a lamellák tengelyük körül is fordulhatnak.
  A motorizáció vezetékes - falikapcsolós - vagy rádiós - távirányítós kivitelben lehetséges.
 • A felhúzott lamellák egy tokba kerülnek. A tok beépítésétől függően takarhat a nyílászáróból is. Beépíthető akár a vezető sínnel együtt, 'láthatatlanul' is, a körülményektől függően.
 • Karbantartást nem igényel a szerkezet. Hívjon szakembert, ha valami probléma merül fel a működtetésében.

Zsaluzia beépíthetősége

3 típus, amelyek egyikével biztosan bárhol beépíthető:

 • Vakolható tokos
  A vakolható tokos zsaluzia egy olyan kültéri árnyékolási megoldás, ahol a teljes tokszerkezetet beépítik a homlokzatba, aminek jóvoltából sokkal mutatósabb megjelenéssel számolhatunk. Csak a lamellás felület látható - színét a palettáról Ön választhatja ki. A tok a külső hőszigetelés mögé kerül beépítésre többnyire, amely kifelé takarja a tokot, így az épület hőszigetelését nem rontja.
  A beépítés jellegéből adódóan a hangszigetelése a legjobb a különböző beépítési lehetőségek közül.
  Könnyen és gyorsan szerelhető, új építés esetén, építés alatt.
 • Külső tokos
  A beszerelt tok teljes egészében láthatós. Bárhová és szinte bármilyen nyílászáróra felszerelhető. Színének választásával tökéletesen illesztheti környezetéhez, modern megjelenése a meghatározó.
  Motorizálható minden esetben, mint a vakolható tokos megoldás. A hajtókaros kialakítás viszont kizárólag akkor valósítható meg, ha a nyílászáró tokszerkezete alkalmas a mozgató kar bevezetésére.
 • Homlokzati
  Ahol nem telepíthető sem vakolható-, sem külső tokos megoldás, ott a homlokzati zsaluzia garantáltan jó megoldás lesz. Nem kell lemondanunk a modern és esztétikus zsaluzia előnyeiről!
  A legtöbbször már elkészült homlokzathoz kerül rögzítésre, a hatékonysága így sem szenved hiányt. A tok teljes egészében látszik, de a színe választgató, így kedvezően illeszthető a környezetéhez. Kizárólag motorizált kialakítással kérhető, hiszen az adott körülmények között, a szereléséből adódóan, nincs mód a kézi mozgató kar bevezetésére.

Zsaluzia motorizálása, automatizálás és okos megoldások

 • Motorral működtethető. Tartozhat hozzá távszabályozó, amellyel a lakásból könnyedén beállíthatjuk a zsaluziánkat. A motor úgy kerül beépítésre a rendszerbe, hogy az nem látszik.
 • Automatizáláshoz okos megoldásokat is tudunk ajánlani. Pl nyaraláskor nappalra ugyanúgy átállíthatjuk, mintha otthon lennénk.
 • Az automatizálás akár szenzorok alapján is működhet. Pl erős napsütésre zárja a lamellákat vagy szél esetén zárjon, ezzel védve meg az ablakot, a lakásunkat.
 • Zsaluziája nem csak önmagában lehet okos! Az egyéb otthoni okos beállításokkal is összeegyeztethető, pl ha felkapcsolom a világítást, akkor záruljon.

A zsaluzia ára

Ahogy a többi árnyékolástechnikai megoldásoknál sem lehet egységárat megadni, úgy a zsaluziához sem. Arról tudunk írni, hogy mitől függ a zsaluzia ára:

 • méret. A méret - az árnyékolandó nyílászáró mérete - egyértelműen meghatározza az anyagszükségletet, illetve a szükséges munka is arányban van vele.
 • beépítés módja. Más árral kell számolnunk ha vakolható tokos, külső tokos vagy homlokzati zsaluzia kerül beépítésre. Előre felmérjük a munkát, a beépíthetőséget is, így a helyszínen ezt meg tudjuk beszélni, mire számítson. Új építésű lakásba történő beépítéséhez természetesen felmérés nélkül is tudunk árat kalkulálni, egyéb méretek figyelembe vételével.
 • szín. Széles színskálát tudunk biztosítani, hogy a lakás dizájnjának megfelelőt tudjon választani. A színek ára más lehet, méretek függvényében.
 • lamellák formája. 3 különböző lamella profillal lehet készíteni, a választástól függ. Ehhez a választáshoz, kérjük, látogasson el fentebb az egyes lamella típusok oldalára!
 • motorizáltság. Nagyban függ a végső szerkezet ára a motorizáltság-, automatizáltságtól. Ehhez külön szerkezetek kellenek, a villanyt oda kell vezetni, ...

Zsaluzia vagy reluxa?

Gyakran felmerül a kérdés, nézzük miben hasonlók és miben térnek el egymástól! Ez majd segít eldönteni melyiket válassza:

 • A zsaluzia úgy működik, ahogy a reluxa, de masszívabb, időjárási viszontagságoknak erősen ellenálló kültéri árnyékoló.
 • A zsaluzia hatékonysága jóval meghaladja a reluxáét, lényegesen erősebben kizárja nyáron a hőt és télen a hideget.
 • Kültérre vagy beltérre? A reluxa beltéri árnyékoló, míg a zsaluzia kültéri elsősorban.
  • Beltérre inkább a reluxát ajánljuk.
  • Kültérre a zsaluziát ajánljuk.
 • Fényszabályozás
  Mindkét árnyékolásnál szabályozható a beáramló fény mennyisége, ám a zsaluzia Z lamellás zsaluzia és S lamellás zsaluzia változata további lehetőségeket nyújt, finomabb hangolást tesz lehetővé. A zsaluziával pl azt is meg tudja tenni, hogy a fényt beengedi, de a kíváncsi tekintetetek kizárja, azaz nem látni be - szűrt fény a szobában.
  A C lamellás zsaluzia lamellái hasonlók mint a reluxáé.
  A zsaluzia teljes fény zárásra alkalmas.

Zsaluzia vagy redőny?

Jó a kérdés, vessük egybe a két árnyékolás módot! Derüljön ki melyik miben jó, mi az előnye egyiknek és mi a másiknak:

 • Kültéri vagy beltéri? Mindkettő külső árnyékoló, azaz a nyílászáró előtt-, a lakáson kívül fogja meg a fényt és nyáron a hőséget, télen a hideget. Hatékony árnyékoló, hőszigetelő mindkettő.
 • Mindkét árnyékolás szúnyoghálóval is kiegészíthető.
 • A zsaluziával többféleképpen szabályozható a fény beáramlása. Míg a redőny a fény mellett betekintést is enged, addig a zsaluzia képes úgy beengedni a fényt, hogy közben kizárja a kíváncsi tekinteteket.
 • A redőny a függőleges le-fel mozgatáson túl sokkal kisebb mértékben tudja a beáramló fényt szabályozni. A zsaluzia ezt a jellemzőit a 'reluxa módon' mozgatható lamelláinak köszönheti. A lamellák formájának köszönhetően a fénynek utat enged olyan esetekben is, amikor a redőny a fényt teljesen lezárná.
 • Egyértelműen a zsaluzia a modernebb, hatékonyabb, sokoldalúbb. Okos megoldásokkal teljes lehet a kiszolgálás!
 • Motorizáltságban a redőny nem marad el, mindkettő jól motorizálható.
 • A zsaluziának 3 típusa van, a lamellák formájából adódóan. A redőny nagyon széles választékot kínál, különböző anyagokból: alumínium redőnyök, műanyag redőnyök, különböző lehetőségekkel. A biztonsági redőny csak egy a különböző redőnyök közül. A felépítését lényegesen befolyásoló redőny tokról külön is olvashat, találhat több terméket.

Még mindig nem tud választani? Olvasta az Árnyékolástechnika Gyakran Ismételt Kérdések oldalt? Kérdezzen bennünket, szívesen segítünk a választásban is.

Nekünk fontos a megrendelőink elégedettsége. Kérjük, keressen bennünket a Bo-Jász Kft-nél, kérdésével és kérésével, elérhetőségeinken.
Ajánlatkérésére válaszolunk, visszahívjuk, 1 napon belül

Garancia

Szolgáltatásaink és termékeink minőségéért 2 év teljes körű garanciát vállalunk!
A használattal, tisztítással, karbantartással kapcsolatos tudnivalókról a Bo-Jász árnyékolástechnikai szolgáltatásokhoz és termékeinhez kapcsolódó garanciánál írtunk.

Árnyékolástechnikai termékeinkkel és kapcsolódó szolgáltatásainkkal Magyarország teljes területén jelen vagyunk.

Gyakori kérdések és válaszok: sok-sok kérdést megválaszoltunk már érdeklődőinknek és megrendelőinknek. Ha nem találna ezen az oldalon választ az Ön kérdésére, akkor keressen elérhetőségeink valamelyikén, állunk rendelkezésére.  Bo-Jász Redőny, Árnyékolástechnika, Budapesten és országos munkákkal.