Z lamellás zsaluzia

Z lamellás zsaluzia minta 1.  Bo-Jász Árnyékolás

A „Z” formára alakításnak köszönhetően a lamellák merevsége és záródása jobb a „C” lamellás kivitelhez képest.
Ez a típusú zsaluzia 90 mm széles forgatható és felhúzható lamellákkal rendelkezik.

Ez az árnyékoló a legjobban, legnagyobb mértékben szabályozható rendszer, mindemellett a lamellák helyzete könnyen állítható.

Egy motor, illetve hajtókar a tengelyükre szerelt kuplung segítségével több zsaluziát is mozgathat. A motor, illetve a kézi hajtómű a zsaluzia tetején elhelyezkedő fejsínben található. Ezek egy megfelelően merev alumínium tengely közvetítésével forgatják meg a forgatóházakat, amelyek a lamellákat függőleges irányban mozgatják, illetve tengelyük körül billentik is azokat.

Megvezetés:

Alapvetően sínekkel történik, A sín rögzítése lehet a nyílászáróhoz állítható konzollal illetven vakolható lefutóval. Ez utóbinál lehetővé teszi a szúnyohháló beépítését a tsaluzia alá.

A szúnyogháló tipusa lehet rolós , fix, illetve plisse vagy zig-zag.

Zsaluzia öntartó szerkezet beépítése lehetővé teszi az alumínium redőny beépítését is. Ez nagyon jó kombináció, ugyan is nem csak árnyékol hanem hőszigetel is.

A Z lamellás zsaluziánál sodronyos kialakítású is lehet. A sodrony speciális UV-stabil keményműanyaggal bevont acél, ami lehetővéteszi az üveg az üveggel való találkozásánál a vezetősín láthatatlanságát.

A fejsínt és a benne található szerkezeteket egy alumínium takarólemezzel védjük meg. A takarólemez a beépítéstől függően lehet U, L, I formájú, vakolható ill.a nyílászáró elött felett látható. Védőtető mérete a zsaluzia gyüjtési magasságától   függ A lamellák 0,42 mm vastagságú rugalmas alumíniumból készülnek speciális beégetett festéssel.

Szín: RAL 9006,9007,9010,8014,7038,7016,6005,5009,3011,1015,1006. 

 

CsatolmányMéret
PDF icon zsaluzia_szinminta.pdf109.21 KB

Termékhez kapcsolódó referenciák

Zsaluziák referencia munka 1. Bo-Jász Árnyékolástechnika